Winter

Snoeien knotten platanen hovenier winterklaar winter herfst

De vorst moet nog komen…

Is uw tuin al klaar voor de komende vorst? Nee? Geen nood! Met de hulp van Sebastiani Hoveniers kan uw tuin er nog even tegenaan!

Snoeiwerkzaamheden

Om de mooie vorm van dak- en leibomen te behouden, moeten deze bomen in de late herfst of winter gesnoeid worden. Zo voorkom je dat de boom weer terug groeit naar de natuurlijke boomvorm. Na het terugknotten lopen de bomen in het voorjaar weer prachtig uit. En zeg nou zelf, zo’n geknotte boom is ook best mooi toch?! Ook het snoeien van de meeste andere bomen en planten vindt het beste in de winter plaats, omdat de sapstroom nu stil ligt. Wees niet te laat met snoeien, anders loop je de kans dat de plant of boom doodbloedt!

Snoeien knotten platanen hovenier winterklaar winter herfst

Bescherm uw planten

Nu de vorst weer op de loer ligt moeten sommige planten in de tuin beschermd worden. Planten zoals de olijfboom, palmen en de bananenplant zijn niet goed bestand tegen kou en winterse neerslag. Sebastiani Hoveniers weet precies welke plant beschermd moet worden, op welke manier en met welke materialen. Zo kunt u ook volgend jaar weer van uw mooie uitheemse planten genieten!

Vorst winter hovenier uitheemse planten beschermen

Aanleg van uw tuin

U bent deze maanden minder in de tuin aanwezig, dus dit is een ideaal moment om uw tuin te laten renoveren of een volledig nieuwe tuin te laten aanleggen. Ik kom voor elke klus, groot of klein, vrijblijvend bij u langs om met u te bespreken wat er in uw tuin gedaan moet worden. Geen inspiratie? Ook geen probleem! Ik neem graag alle mogelijkheden voor uw tuin met u door. Een offerte stel ik vrijblijvend voor u op. Uw tuin is bij mij in goede handen!

Aanleg tuin winter hovenier sfeer

Nieuwe bomen en planten

Wist u dat veel planten in deze maanden het goedkoopst zijn? Sommige planten en bomen zijn buiten het winterseizoen niet eens leverbaar. Dit is de ideale tijd om uw bomen en heesters te laten snoeien en ook voor het inplanten van planten en bomen is dit de perfecte tijd. Heeft u wensen voor de beplanting van uw tuin maar weet u niet of het noodzakelijk is dit deze winter al te laten uitvoeren? Neem gerust contact op om u te laten informeren.

Het bollenseizoen

De winter is nog niet voorbij nu al moet u denken aan de lente! Ja, dit is de perfecte tijd om bollen te planten in uw tuin. Natuurlijk kunt u zelf het tuincentrum onveilig maken en het schepje in de hand nemen, maar zit u dit niet zitten dan staat Sebastiani Hoveniers voor u klaar!

Houtwerk

Voor al uw hout- en timmerwerk kunt u bij Sebastiani Hoveniers terecht, vooral in de wintermaanden! Had u altijd al een steigerhouten tuinset gewild? Wilt u graag bij de eerste zonnestraaltjes van de lente direct kunnen genieten van een nieuwe vlonder of een mooie pergola? Zet u op de valreep toch graag uw fiets beschut en droog in een tuinhuis deze winter? Alles behoort tot de mogelijkheden! En vergeet het vogelhuis voor de vogeltjes niet deze winter..

Natuurlijk is dit slechts een selectie van de vele facetten van het hoveniersvak waarin Sebastiani Hoveniers u dienstbaar kan zijn. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via telefoon of e-mail.